Košarica

Vaša košarica je prazna!

Zanthoxylum piperitum - Japonski poper

Zanthoxylum piperitum - Japonski poper

Zanthoxylum piperitum - Japonski poper

44,66
Izbirate lahko med naslednjimi ponudniki:
Zanthoxylum piperitum - Japonski poper Zanthoxylum piperitum, bolj znan kot japonski poper ali sansho, je listopadna grmovnica ali majhno drevo, ki pripada družini Rutaceae. Značilne so mu zelenkasto-rumene cvetove, ki cvetijo spomladi, ter aromatični, sijoči zeleni listi. Jeseni te rastline krasijo še zreli, svetleče rjavi do črni plodovi, ki so zelo dekorativni. Rastlina lahko doseže višino in širino do 2-4 m. Uporaba Plodovi japonskega popra se uporabljajo kot začimba v različnih kuhinjah, še posebej v japonski kuhinji, kjer je cenjen zaradi svoje edinstvene arome in rahlo pekočega okusa. Listi so prav tako užitni in se lahko uporabljajo za aromatiziranje različnih jedi. Poleg kulinarične uporabe ima rastlina tudi ornamentalno vrednost v vrtovih. Rastišče in gojenje Raste na dobro odcednih tleh na sončnem do polsenčnem mestu. Toleranten je na urbano onesnaženje, kar ga naredi primernega za mestne vrtove. V hladnejših podnebjih je priporočljivo, da ga posadite na zavetnem mestu ali ga gojite v loncu, ki ga lahko pozimi prestavite na toplo. Obrezovanje Obrezovanje ni nujno potrebno, vendar lahko izboljša obliko rastline in spodbudi boljšo rast. Najboljši čas za obrezovanje je pozimi ali zgodaj spomladi, preden rastlina začne z novo rastjo.
Zanthoxylum piperitum - Japonski poper Zanthoxylum piperitum, bolj znan kot japonski poper ali sansho, je listopadna grmovnica ali majhno drevo. Značilni so cvetovi zelenkasto-rumene barve, ki cvetijo spomladi, ter aromatični, sijoči zeleni listi. Jeseni te rastline krasijo še zreli, svetleče rjavi do črni plodovi, ki so zelo dekorativni. Rastlina lahko doseže višino in širino do 2-4 m. Uporaba Plodovi japonskega popra se uporabljajo kot začimba v različnih kuhinjah, še posebej v japonski kuhinji, kjer je cenjen zaradi svoje edinstvene arome in rahlo pekočega okusa. Listi so prav tako užitni in se lahko uporabljajo za aromatiziranje različnih jedi. Poleg kulinarične uporabe ima rastlina tudi dekorativno vrednost v vrtovih. Rastišče in gojenje Raste na dobro odcednih tleh na sončnem do polsenčnem mestu. Toleranten je na urbano onesnaženje, kar ga naredi primernega za mestne vrtove. V hladnejših podnebjih je priporočljivo, da ga posadite na zavetnem mestu ali ga gojite v loncu, ki ga lahko pozimi prestavite na toplo. Obrezovanje Obrezovanje ni nujno potrebno, vendar lahko izboljša obliko rastline in spodbudi boljšo rast. Najboljši čas za obrezovanje je pozimi ali zgodaj spomladi, preden rastlina začne z novo rastjo.
Element je bil uspešno dodan v košarico.